lille_kbl_logo KABEL- OG LINIEMESTERFORENINGEN

Sikrer Danmarks elforsyning 

Ny autorisationslov og ændring af stærkstrømsbekendtgørelserne

Gruppe 2 var opfølgning på Sikkerhedsstyrelsens indlæg fra sidste år om den nye autorisationslov, hvor der er blevet mulighed for at få delautorisationer. Sikkerhedsstyrelsen er desuden ved at lave en modernisering af stærkstrømsreglerne, hvor intentionen er at reducere omfanget af danske særregler i det tekniske regelsæt.

Nyt fra Sikkerhedsstyrelsen I 2014 kørte Sikkerhedsstyrelsen især kampagner på boliger, trinetter og store byggepladser samt en masse kontrol af el-eftersynsordningen i forhold til hussalg.
”El-eftersynsordningen i forbindelse med hussalg kører vi en teknisk og fysisk kontrol på. Hvis installatører har mange fejl i forhold til deres tilsyn, så får de besøg” sagde Jimmy Fruergaard
ved Årsmødet 2015. Et trinette er et køleskab, kogeapparat og håndvask, som er bygget sammen. De ses tit i kollegier. Problemet er, at når køleskabet går i stykker, så køber man et nyt, almindeligt køleskab, som ikke er beregnet til et trinette. Det kan ikke rigtig være i sammenbygningen, og derfor bliver det ombygget, men så opstår der brand, fordi det bliver for varmt.

En ung pige på et kollegium døde for et par år siden, så det er en sørgelig historie, der gør, at vi har kig på det

Læs hele artiklen i januar udgaven af bladet……