lille_kbl_logo KABEL- OG LINIEMESTERFORENINGEN

Sikrer Danmarks elforsyning 

Nytårshilsen

Året 2015 blev året, hvor det blev min tur til at skrive nytårshilsenen. Ikke et job jeg lige havde set skulle komme. Men da der ikke var andre, der ville tage hvervet at følge efter Søren Oest-Jacobsen, meldte jeg mig. Jeg synes, det var en skam, at foreningen skulle gå til grunde. Jeg takker for valget.Som ny formand har jeg været tilbage og læse i de tidligere nytårshilsner; jeg skulle jo nødigt gentage, hvad Søren skrev sidste år. Det kommer jeg jo så til alligevel.
Hjemme på kontoret hos Aars El-Forsyning sidder der to kønne piger med meget røde kinder og uglet hår. DE ARBEJDER STADIG MED ENGROSMODELLEN. Test efter test efter test. Men mon ikke jeg i næste nytårshilsen skal skrive om, hvordan vi kom i gang. Jeg er meget spændt. Nye udfordringer er altid spændende, men det er jo heller ikke mit arbejdsområde. En anden genganger er den nye El-sikkerhedslov, men mon ikke vi kommer i gang i 2016. Jeg er da i hvert tilfælde meldt til det første temamøde.

I min egen lille andegård har temaet for 2015 været gadelys. Og det har vi vist ikke været alene om, når jeg kikker på leveringstider på master og lamper. Transientbeskyttelse eller ej var forårets store debatemne. Til tider hysterisk, men jeg fornemmer, at det har fundet et fornuftigt leje. Igen bliver det spændende at se, om merinvesteringen betaler sig. Årsmødet 2015 foregik på Hindsgavl Slot. Flotte omgivelser, super mad, eminent vinmenu.
En flok hyggelige kolleger, som ved, hvad det er, man snakker om, når man nævner så frække ord som Flicker, Afbryderstatistik og Lyspunkts-højder. Et er, at vi har nogle rigtig gode faglige gruppearbejder med meget kompetente indlægsholdere. Et andet er, at man med en øl i hånden kan trække en god kollega fra en anden elforsyning lidt til side og så diskutere, hvordan de løser dagens problem, slutte samtalen af med udveksling af mobilnumre, og begge ved, at man til enhver tid er velkommen til at ringe næsten døgnet rundt. Det synes jeg, er det bedste. Det hedder vist noget på udenlandsk. Men nu er jeg jo også det, Niels Hausgaard vil kalde ”Udpræget praktisk begavet”.

Årsmøde-konceptet var i år kortet ned til to dage. Det gav ikke flere deltagere. Men vi forsøger et par gange endnu med den korte version. Også Årsmøder, hvor vi ”tager ud af huset” og besøger et par elforsyninger, som vi i bestyrelsen synes har noget spændende at vise frem. Bestyrelsen har også forsøgt at lave lidt om på annonceringen i bladet. Vi har været ude med et par forslag ved annoncørerne og ved trykkeriet. Alt sammen er for at foreningen skal bestå.
Flere medlemmer og annoncer giver kroner i kassen, og dermed mange leveår til Kabel- og Liniemesterforeningen. Med disse ord vil jeg ønske alle medlemmer, annoncører og samarbejdspartnere tak for det forgangne år

Kjeld Otte Østergaard
Formand
Nytårshilsen