lille_kbl_logo KABEL- OG LINIEMESTERFORENINGEN

Sikrer Danmarks elforsyning 

Schuko-stikkontakter på skoleskemaet

Hos Syddansk Erhvervsskole er Schukostikkontakter fra ABB blevet en fast del af undervisningen, da både lærlinge og elektrikere på efteruddannelse efterspørger mere viden om standarden.

El- og automatikafdelingen på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle er blandt landets største og har en målsætning om at holde branchen ajour med de nyeste produkter og teknikker via uddannelse og efteruddannelse. Derfor har de valgt at gøre undervisning i montering af ABB’s europadåser og tilhørende installationsprodukter til en fast del af pensum, da de oplever, at både lærlinge og uddannede elektrikere efterspørger mere viden om standarden, som de i stigende omfang arbejder med ude på byggepladserne.

KBL 9-2014

Vi kan se, at europadåserne er på vej frem. Impressivoinstallationsprodukter og KNX har været en øjenåbner for os, og jeg kan høre på de elektrikere, vi har inde til efteruddannelse, at  europadåser bliver mere og mere anvendt i projekterne. Også flere producenters produkter bliver brugt sammen, så det er en spændende udvikling, forklarer overlærer Susanne Winther Jørgensen fra Syddansk Erhvervsskole i Odense.

Læs hele artiklen i blad nr 9 – 2014